HUI

HUI fortsätter sin förändringsresa mot rådgivning och strategi och växlar nu upp takten.  Emma Hernell kommer från rollen som Vice VD och har arbetat på HUI sedan 2017 där hon tillsammans med ledningsgruppen har drivit förändringen av bolaget. Dessförinnan arbetade Emma med konsumentinsikt och omvärldsdriven affärsutveckling som vice VD på United Minds.

– Vi har åstadkommit stora förändringar i bolaget på kort tid och nu är vi redo för nästa steg. Jag ser fram emot att få leda HUI in i nästa fas. Behovet av att sätta riktningen för en handelsbransch i kraftig förändring är större än någonsin samtidigt som HUI har ett vasst team av medarbetare vilket ger oss goda förutsättningar att lyckas, säger Emma Hernell.

HUI ger råd till företag i och omkring detaljhandeln om hur transformationen av handelslandskapet till följd av digitalisering och ett ökat tryck i hållbarhetsfrågan påverkar bolagens utveckling och framtid. Förändringarna är genomgripande och bolagen behöver både analys och rådgivning för att kunna fatta beslut om vägen framåt.

 – Under pandemin såg vi en radikal digitalisering men också andra helt nya beteendemönster som skärper behovet av analys och öppnar upp möjligheter för nya affärsmodeller.  HUI har verktygen både för att förstå det nya konsumtionspusslet och hur marknaden för varor och tjänster transformeras, säger Emma Hernell

I samband med Emma Hernells tillträde avgår också Jonas Arnberg som lett HUI sedan 2017.

– Jag har haft fantastiska år på HUI och jag saknar redan kollegorna men det ska bli spännande att testa något nytt. Jag kommer bland annat driva Detaljhandelspodden vidare och hoppas få flera HUIare som gäster, hälsar Jonas Arnberg.

 – HUI fyller en viktig funktion som plattformen för kunskap kring handel och bidrar med avgörande analys och strategi till den svenska handeln. Jag är väldigt glad att Emma vill fortsätta arbetet med att ytterligare växla upp och förstärka HUIs position som det ledande konsultföretaget för analys och strategi mot detaljhandelns alla aktörer, säger Karin Johansson, ordförande för HUI och VD för Svensk Handel.